Новини

Компанія XPO Logistics інвестує в 165 додаткових електричних вантажівок Renault Trucks

Електричний транспорт

RENAULT TRUCKS E -TECH
Компанія XPO Logistics інвестує в 165 додаткових електричних вантажівок Renault Trucks

Компанія XPO Logistics інвестує в 165 додаткових електричних вантажівок Renault Trucks

Компанія XPO Logistics інвестує в 165 додаткових електричних вантажівок Renault Trucks - у тому числі 105 тягачів Renault Trucks E-Tech T

Компанія XPO Logistics прискорює свій план декарбонізації, отримавши нове велике замовлення на 165 електричних вантажівок Renault Trucks. Це безпрецедентне замовлення містить:

  • 105 сідлових тягачів Renault Trucks E-Tech T 44, що серійно виробляються на заводі у місті Бурк-ан-Брес (Bourg-en-Bresse), префектура департаменту Ен (Ain), Франція, з листопада 2023 року
  • 60 вантажівок Renault Trucks E-Tech D і моделі D Wide вагою 16 і 19 т, що серійно виробляються на заводі в Бленвіль-сюр-Орн (Blainville-sur-Orne) (департамент Кальвадос), Франція, з березня 2020 року

Компанія XPO, провідний постачальник інноваційних та стійких комплексних логістичних рішень по всій Європі, оголосила сьогодні, що зробила безпрецедентне нове замовлення на 165 електричних великовантажних автомобілів, що являє собою найбільшу інвестицію в цей тип транспортних засобів у Франції. Нові електричні вантажівки призначені для заміни парку дизельних вантажівок компанії XPO на коротких дистанціях.

До 2030 року компанія планує здійснювати близько 25% своїх поставок у Франції за допомогою електромобілів, що дозволить скоротити викиди CO2 більш ніж на 26 000 тонн.

Разом зі своїм партнером компанією Renault Trucks, XPO оновлює свій автопарк, щоб відповідати майбутнім правилам доставки в міських районах, а також підтримує своїх клієнтів у досягненні їхніх власних цілей щодо декарбонізації. Загалом компанія XPO прагне скоротити викиди парникових газів у Франції на 25% до 2025 року порівняно з 2019 роком.

Ці електромобілі працюють без безпосередніх викидів CO2 і значно знижують рівень шуму та забруднення повітря, що робить їх особливо придатними для доставки вантажів у перевантажених міських районах. Вони також викидають менше дрібних часток і створюють нижчий рівень вібрації, що зменшує втому водія. Кожна вантажівка оснащена відеокамерою з оглядом на 360°, яка зменшує «сліпі зони» заради оптимальної безпеки.

Бруно Клокнер (Bruno Kloeckner) – виконавчий директор компанії XPO Logistics, Франція, сказав: «Це наше друге велике замовлення на електричні вантажівки після замовлення, про яке ми оголосили в січні 2023 року, що свідчить про те, наскільки глибоко XPO прагне зменшити свій «вуглецевий слід». Наша стратегія переходу на використання декількох видів енергії базується на комплексі рішень та ініціатив, які доповнюють одна одну, особливо коли йдеться про паливо. З часу проведення нашого першого електричного експерименту в 2021 році ми були вражені цією технологією, яка також користується великою популярністю серед водіїв. Ми також збільшуємо використання біопалива. Крім того, ми розробляємо інноваційні рішення, такі як мультимодальні залізничні та річкові перевезення, а нещодавно запустили новий проєкт на основі використання водню. Ми вважаємо, що такий підхід робить компанію XPO привабливим партнером, який допомагає нашим клієнтам на шляху до декарбонізації. Це також дозволяє співробітникам відчувати гордість за приналежність до компанії, яка є провідним гравцем у трансформації нашої галузі."

«Renault Trucks пишається тим, що підтримує компанію XPO Logistics в її екологічному переході. Масштабно інвестуючи в електротранспортні рішення, які мають важливе значення для декарбонізації логістичних потоків, XPO демонструє сильні соціальні зобов'язання», – продовжує Крістоф Мартін, керуючий директор компанії Renault Trucks, Франція. "Ця нова співпраця знаменує собою важливий крок у забезпеченні сталого розвитку транспорту, який залишається необхідним для безперебійного функціонування суспільства."

Це новаторське замовлення є однією з останніх інвестицій компанії, спрямованих на те, щоб допомогти своїм клієнтам створити більш відповідальні ланцюги поставок і зменшити власний негативний вплив на навколишнє середовище. Компанія XPO має один з найсучасніших та найбезпечніших транспортних парків у Європі.

Renault Trucks має найширший асортимент електромобілів на європейському ринку, від 650-кілограмових вантажних велосипедів до 44-тонних електричних тягачів. Мета компанії – до 2030 року досягти 50% продажів за рахунок електромобілів з акумуляторними батареями. Інформація про XPO 

Компанія XPO, Inc. (NYSE: XPO) є одним з найбільших постачальників послуг з перевезень вантажів, що базуються на активах, в Північній Америці, з власною технологією, яка дозволяє ефективно перевозити вантажі своєю мережею. Спільно з європейським бізнесом XPO обслуговує близько 50 000 клієнтів у 563 відділеннях та налічує 38 000 співробітників.. Головний офіс компанії знаходиться в м. Грінвіч (Greenwich), штат Коннектикут, США. 

Set canonical URL
Off