Новини

Renault Trucks анонсує будівництво нової логістичної платформи у Ліоні

#JoinTheGoodMove

3min
Будівництво нової логістичної платформи у Ліоні
Renault Trucks анонсує будівництво нової логістичної платформи у Ліоні

Будівництво нової логістичної платформи у Ліоні

Renault Trucks анонсує будівництво нової логістичної платформи у Ліоні

Компанія Renault Trucks анонсувала будівництво нової будівлі із позитивним річним енергетичним балансом у серці свого майданчика Saint-Priest у Ліоні. Вона займе 46,000 м2 та потребуватиме інвестування 132 мільйонів євро. У цій будівлі, яку планують відкрити у 2028 р., буде розміщено всесвітній розподільчий центр запчастин марки.

Renault Trucks розкрила плани будівництва нового всесвітнього центру на своєму історичному майданчику у Сен-Пріст, на околицях Ліона, на заміну старим об'єктам. Загалом інвестуючи у будівництво цієї  передової логістичної платформи 132 мільйони євро, французький виробник та Volvo Group, яка входить до його складу, демонструють відданість сталості виробничих ресурсів та знову підтверджують сильні місцеві коріння Renault Trucks в агломерації Ліона.

Стратегічне переміщення та оптимізація операцій

Оскільки столітня будівля розподільчого центру у Венісьє більше не відповідає екологічним та операційним вимогам логістичної діяльності, компанія Renault Trucks вивчила всі опції, включаючи переміщення на інший майданчик. Зрештою, виробник прийняв рішення перемістити свою логістичну платформу на майданчик у Сен-Пріст, де наразі розташований виробничий завод. Більш того, цей завод готується до перенесення до сусіднього Венісьє, поряд із заводом з виробництва двигунів. Упродовж наступних трьох років буде проведено основну роботу з перенесення логістичної платформи на майданчик старого заводу, що потребуватиме знесення існуючої будівлі та очищення ґрунту. Реконструкція цього виробничого майданчика повинна відповідати принципу нульової артифікації ґрунту.

Будівля, в якій працюватимуть близько 500 працівників, являтиме собою гнучкий, масштабований склад площею 46 000 м², який передбачатиме стандартне зберігання, повністю автоматизовану зону, призначену для дрібних запчастин, та площу, призначену для зберігання акумуляторів.

Майбутній розподільчий центр спроєктований з урахуванням найсуворіших стандартів безпеки, передбачаючи повну відокремленість потоків пішоходів, вантажівок та інших транспортних засобів. Основні зусилля також будуть спрямовані на покращення ергономіки та робочого комфорту операторів, включаючи роботизацію певних операцій та оптимізацію полиць для зберігання. Нові процедури будуть розроблені у тісній співпраці із працівниками.

Останнє, але не менш важливе, офісна площа у 4000 м² сприятиме спільній роботі та забезпечуватиме операційну ефективність.

Будівля із позитивним енергетичним балансом, без використання викопного пального

Цей проєкт, який демонструє відданість компанії Renault Trucks' декарбонізації її діяльності, знаменує собою шаг уперед у її переході до виробництва відновлювальної енергії.

Новий розподільчий центр спроєктовано як будівлю із позитивним енергетичним балансом. Обладнана сонячними батареями по всьому даху, вона вироблятиме відновлювальну електроенергію для покриття не лише власних потреб (включаючи опалення будівлі, вилочні навантажувачі та електричні транспортні засоби, що заряджаються), але й потреб сусідніх будівель. Усе обладнання будівлі буде повністю незалежне від викопного палива, із використанням відновлювальної електрики.

Компанія Renault Trucks також взяла на себе зобов’язання озеленити майданчик, висадивши 400 дерев, сприяючи у такий спосіб покращенню біорозмаїття та якості  життя у робочому просторі.

Графік проєкту

  • 2024: Подання запиту на дозвіл планування
  • 2025: Переміщення заводу Axie до Венісьє, що дозволить знесення існуючої будівлі та очищення ґрунту
  • 2026: Початок будівництва
  • Кінець 2027: Установлення обладнання
  • Початок 2028: Поетапне переміщення діяльності
  • Середина 2028: Повністю робочий новий розподільчий центр

 

Set canonical URL
Off